Groepslessen

LES MILLS CXWORX™

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek toont aan dat CXWORX de ultieme manier is om je core strak en in vorm te krijgen. Met dynamische training voor je buik-, bil-, rugspieren en spierlussen die het boven- en onderlichaam met elkaar verbinden, raak je in shape en voel je je sterker dan ooit. Slechts 30 minuten CXWORX is alles wat je nodig hebt om je core een uitdagende workout te geven, met een mix van geïsoleerde oefeningen (zoals crunches of leg extensions) die de focus leggen op een specifieke spiergroep of op twee of meer spiergroepen tegelijk.

LES MILLS BODYPUMP™ 

is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft - en snel! Zoals bij alle andere Les Mills programma's, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie.

STEP

Step is een training waarbij je een in hoogte verstelbaar bankje (een step) gebruikt om op en af te stappen. Snel resultaat is mogelijk met dit programma dankzij de hoge vetverbranding. Logisch als je weet dat je iedere les regelmatig de step op en af stapt. Corrigeer je hele figuur en werk je aan je conditie, terwijl je je laat inspireren door de motiverende muziek en je coach. Step is voor iedereen die doelgericht wil trainen. Jong, oud, man, vrouw, beginner, gevorderd: iedereen werkt aan een eigen doelstelling. Doen, en niet denken, staat tijdens de les centraal. Daag jezelf uit en maak die stap naar een verbetering van je fitheid.

BURN 

is één van de nieuwste groepslessen bij SCV! Tijdens deze effectieve en motiverende groepsles, werk je met behulp van speciale XCO buizen aan een fit en strak lichaam. Door de combinatie van aerobics en spierversterkende oefening is BURN de ultieme workout om optimaal calorieën te verbranden. Door het hoge calorieënverbruik is BURN de ideale les voor mensen die een slanker en strakker lichaam willen. Of je nu een beginnende sporter bent of een gevorderd atleet: BURN is de effectieve en motiverende groepsles voor iedereen!

Yoga

Yoga is een training waarmee je werkt aan je lichaam en geest. Fitheid is veel meer dan fysiek sterk zijn, ook je geest moet in conditie zijn. De oorsprong van Yoga ligt in het Verre Oosten waar veel mensen Yoga en Tai Chi beoefenen. Deze oude culturen leven naar het begrip balans. Hoe vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning? Yoga biedt de oplossing. De yogaoefeningen hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, maar geven je toch een ontspannen gevoel. Je focus ligt op het goed uitvoeren van die ene oefening, totdat je deze onder controle hebt. Je verlaat de les met een leeg hoofd, een gezond lichaam en nieuwe energie. Yoga is geschikt voor een brede doelgroep ongeacht leeftijd, niveau en geslacht. Wanneer je gezond bent, helpt Yoga je om fit te worden. Als jij op zoek bent naar balans in je leven, dan helpt Yoga je daar zeker bij. 

LES MILLS BODYBALANCE™

Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft altijd opties voor beginnende deelnemers.

Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan, dan is BODYBALANCE een geweldige kennismaking met deze discipline en een goede aanvulling op alle andere sporten. De variatie in BODYBALANCE zorgt ervoor dat ook mensen die al bekend zijn met yoga erg genieten van het programma. 

Kick&Boxing

In een groepslesworkout van 50 minuten kun je losgaan op de kickbag. Je maakt stoot- en traptechnieken in tweetallen. Om de beurt en wel of niet op de maat van de muziek. Al je energie kan je kwijt. Je ontvangt nooit stoten of trappen, je deelt ze alleen maar uit, met als resultaat dat je vet verbrandt, je conditie en coördinatie verbetert. Kick&Boxing is voor iedereen, want je kunt op je eigen niveau en tempo meedoen.

Zumba

is een combinatie van Aerobics en Latin Dance. Het doel van Zumba is bewegen op ritmische muziek. De dansen zijn gemakkelijk te volgen, omdat het een vereenvoudiging van verschillende Latin Dance varianten is. Zumba verstevigd de spieren in je lichaam. Door de opzet wordt tijdens de "workout" je hele lichaam getraind. Ook Zumba kan door iedereen gedaan worden die van dansen houdt.

Smallgroup training.

Iedereen wil fit en gezond zijn, maar waar haal je de tijd vandaan? Je hebt je werk, relatie, gezin, vrienden enz. Je wilt wel sporten, maar je hebt gewoon geen tijd voor lange trainingen. Smallgroup training is hier de oplossing voor. Gedurende 30 min. train je onder begeleiding van een instructeur je hele lichaam. Je wisselt steeds van oefening en traint hierdoor heel efficient kracht en conditie. Omdat je blijft doordraaien staat na 30 min. je vetverbranding in de hoogste stand en is je training voltooid! 

XCORE ® by XCO

is een explosieve training met maximaal resultaat op de allerbeste muziek. Je maakt gebruik van de official XCO-trainer: dit is een aluminium buis gevuld met grit. Deze XCO-trainer geeft bij begin en einde van iedere beweging een aanvullende belasting op de spier- en bindweefselstructuren van het hele lichaam. Dit effect wordt 'reactive impact' genoemd en is dé manier om je core-spieren (het natuurlijk korset van rug-, buik- en heupspieren) te trainen!

 Een XCORE Workout duurt slechts 45 minuten en daarvan wordt iedere minuut maximaal benut. De XCORE Workout is kort, effectief, simpel, dynamisch en intensief. Met de muziekmix vliegen de 45 minuten voorbij!

 De dynamische oefeningen worden in een hoog tempo uitgevoerd, maar zijn absoluut veilig. De XCORE Workout is ontwikkeld door een team van vooraanstaande fysiotherapeuten en trainers. Daarmee kun je er zeker van zijn dat je een veilige training doet, met het beste resultaat!

Spinning

Wil je veel calorieën verbruiken? Snel je conditie verbeteren? Gewicht verliezen? Verschillende spiergroepen trainen? Kom dan eens spinnen bij Sportcentrum Vlaardingen! Laat je eens in een groep meeslepen door je spinning-instructrice (m/v), ga mee in de tempoversnellingen op opzwepende muziek. Verbrand calorieën, verbrand vet en verhoog je conditie. Je kunt de weerstand van je speciale spinningracefiets aanpassen aan je conditieniveau, zodat je, met de anderen, in hetzelfde ritme blijft.

Short ride

30 min. spinning, zie spinning.

Powerplate

De Powerplate is een vibrerende plaat waar je op gaat staan. Je kunt verschillende posities innemen: staand, zittend, liggend. Je kunt met behulp van de Powerplate je spieren versterken zonder veel fysieke kracht. De trillingen van de plaat worden geabsorbeerd door je lichaam. Zo kun je bepaalde spieren trainen en als je dat met enige regelmaat doet, worden die spieren sterker.

De Powerplate is zeer geschikt voor sporters die in korte tijd veel resultaat willen behalen. De spieren worden sterker, de huid wordt strakker en de stofwisseling wordt versneld met als gevolg: extra vetverlies.

LES MILLS GRIT™  is een high-intensity interval training van 30 minuten. Je wordt tot het uiterste gepusht en verder! Je traint met een halter, gewichtschijven en je eigen lichaamsgewicht. Je ontvangt maximale persoonlijke aandacht omdat je in een kleine groep traint. Met de coach die samen met jou op de workout vloer meetraint en die jou en het team motiveert, zul je versteld staan van hoe hard je kunt trainen. En het beste van alles: je behaalt de resultaten waar je naar op zoek bent.

FIT & Shape

laat zien dat sport, plezier en algehele gezondheid gemakkelijk samen gaan.

Fit & Shape is voor iedereen die op een plezierige en gevarieerde wijze wil werken aan zijn of haar fitheid. Fit & Shape is voor iedereen toegankelijk, ongeacht het conditieniveau, omdat er voor alle niveau's opties worden aangereikt. Je hoeft niet fit te zijn om te beginnen, wel mobiel. Fit & Shape is een ideaal programma om je persoonlijke fitheid naar een hoger niveau te brengen.

Meer weten?

Stel hier uw vraag en wij bellen u z.s.m. terug!

Bel mij terug!

 

Wij zijn er al, komt u ook?

Cynthia
Slim Belly: Dankzij de slimbelly 4 kilo kwijt. Daarbij ook nog eens 12cm in omvang, wat een leuk resultaat. Ik raad het iedereen aan om het eens te proberen. Heb er zelf alleen maar positief effect van.
Thea
Slim Belly: Niet supergemotiveerd begonnen, maar het werkt echt! 9cm kwijt en 1.5 kg. Conclusie: zeer tevreden!
Jaap Bakelaar
Slim Belly: Het lijkt wel een reclamespot. Totaal minus 11 cm en 6 kg, toch is dit het resultaat in 5 weken. Door vooral te letten op voeding en regelmatig te sporten, dit geweldige resultaat met Slim Belly. Vergeet niet; ieder pondje gaat door het mondje.
Agnes
Slim Belly: Door de Slim Belly ben ik 7 cm kwijt en 2 kilo lichter. Ik vond de Slim Belly erg leuk om te doen. Misschien ga ikhet in de toekomst nog een keer doen, voor de laatste vetrandjes.